Ana içeriğe atla

Nitelikli

How Corporate Health Care Leaders Maintain Their Impunity: The Case of Purdue Pharma's Funding of the Washington Legal Foundation to Attempt to Weaken the Responsible Corporate Officer Doctrine

The ongoing epidemic of narcotic (opioid) abuse, and the resulting rise in the deaths due to overdoses, has focused attention on pharmaceutical companies' aggressive promotion of these drugs which minimized their substantial risk. A recent article in the Intercept showed how the leadership of one such company tried to insulate itself from responsibility for such actions even while such promotions were continuing. Background: Impunity of Top Leaders of Big Health Care Organizations For years, we have railed against the impunity of top leaders of health care organizations.  We have noted that despite numerous legal settlements made by health care organizations of alllegations like fraud , bribery , and kickbacks , almost never do top leaders who presided over these actions face any negative consequences.  Lack of deterrence caused by such impunity appears to be a major cause of  the epidemic of continuing unethical behavior, crime and corruption on the part of large health car

Türk Halkı Gençken Spor Yapıyor

Bounty Uygulaması kullanıcıları arasında yapılan sağlık ve spor araştırması sonucuna göre, Türk Halkı mecbur kalmadıkça doktora gitmiyor.

Kitlekaynak platformu Bounty'nin yaratıcısı Twentify, uygulaması üzerinde sahip olduğu 160.000'i aşkın kullanıcısı arasında bir araştırma yaptı. Bounty uygulaması üzerinden oluşturulan bu görevdeki soruları yanıtlayan 1002 kişinin %73'ü erkek ve %26'ı kadın katılımcılardan oluşuyor.

Araştırmaya katılan kişilerin, %25'i 18-21, %29'u 21-24, %24'ü 25-30, %11'i 31-35, %9'u 35-40, ve geri kalan kısım ise 40-51 yaş aralığında.


Yaşımız ilerledikçe daha az spor yapıyoruz.
Araştırma sonuçlarına göre, genç katılımcı kitlede (18-24) spor yapma alışkanlığı %43.41 iken, yaşın artmasıyla birlikte bu yüzde gitgide dramatik olarak bir düşüşe geçiyor ve 40 yaş üzeri katılımcılardan sadece 9'u bu soruyu evet olarak yanıtlıyor.

İlginç bir sonuç da şu ki; kişilerin maaşları arttıkça spor yapma oranı düşüyor. 2000 ve altı maaş alanlarda spor yapma oranı ortalama %36 iken, bu oranın üzerindeki maaşlarda bu yüzde düşüyor. En optimize spor oranı %40 ile 2500-3000TL maaş alan kitlede görünüyor. Spor yapan kişilerin ise %48.14'ünün 1 yıldan fazla süredir düzenli spor yapmakta olduğu görülüyor.

Toplum olarak doktora mecbur olmadıkça gitmiyoruz.
Araştırmaya katılanların %66'dan fazlası "Ne sıklıkla doktora gidersin?" sorusuna, çok "Mecbur kalmadıkça doktora gitmem" şeklinde cevap veriyor. Bunu yaklaşık %24 oranında "Yılda birkaç kez" ve %5 oranında "Ayda 1-2 kez takip" yanıtı takip ediyor.


Grip olduğumuzda tedaviyi kendimiz yapıyoruz.
"Grip olduğunuzda doktora gider misiniz?" Sorusuna katılımcıların % 32'si evet yanıtını verirken, %68'i hayır gitmem diyor. Katılımcılardan %35.33'ü ilk yardım bilgisi olduğu ve uygulayabileceğini ve bunun yanında katılımcıların % 36.33'ü ise, ilk yardım bilgilerine sahip olduğunu ve fakat uygulayabileceklerini düşünmediklerini söylüyor.

Check-up yaptırmıyoruz ama yaptırmayı düşünüyoruz.
"Hastalığınız olmasa da check-up yaptırmayı düşünür müsünüz?" sorusuna verilen yanıtlara göre, 20 yaşını geçen insanlarda check-up yaptırmaya yönelik düşüncelerin daha pozitif olduğu gözlemleniyor. 20 yaş altında pozitif düşüncesi olan %42.63 oranındayken, 20 yaş sonrasında bu oran %49'a yükseliyor.

Organ bağışını destekliyoruz ama bağış yapmıyoruz.
Yapılan araştırmaya göre %74 oranı ile organ bağışını destekliyoruz ancak bu destek aksiyona dönüşmüyor. Organlarını resmi şekilde bağışlayanların oranı sadece %9. Bu durum gelir durumu ile ilgili verilen bilgilerle ilişkilendirildiğinde, gelir durumu arttıkça, organ bağışına karşı alınan aksiyonun arttığı gözlemleniyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar